Life and multiple sides of it!

Cetatea din Alba Iulia, izvor de istorie.

Din nou am ajuns in Alba Iulia, scopul calatoriei fiind din nou cetatea; lucrarile de restaurare decurg binisor si aici ma refer fata de ultima vizita. Cetatea este o splendoare, locuri verzi, echitatie, oameni imbracati in costume la toate colturile care sunt dornici sa faca poze cu tine fara sa se vada pe fata lor plictiseala si faptul ca poate esti al nu stiu catelea care vrea sa ii faca o poza sau sa faca o poza cu el. Dar probabil una dintre atractiile care domina pe langa biserica ortodoxa si cea catolica din interiorul cetatii sau biserica de lemn de langa cetate si celelalte cladiri care au fiecare ceva de aratat precum si muzeul din interiorul cetatii, este schimbul de garda pe care toata lumea este fascinata sa il vada, am auzit ca in fiecare sambata exista si trageri cu tunurile din dotare care sunt si ele parte din decorul cetatii. Recent am aflat de la paznicii cetatii ca lucrarile reprezinta aproximativ 10% din ceea ce trebuie sa se faca urmand a fi, primaria a cumparat planurile originale ale cetatii din Viena si au loc lucrari de readucere la viata a intregii cetati, foarte importante sunt dovezile istorice care au fost gasite in procesul de reconstruire care atesta un trecut putin diferit de cel predat si stiut de majoritatea persoanelor, au loc conferinte periodice la care participa istorici din mai multe tari si care dau dreptate dovezilor gasite. Acest lucru ma face sa revin mereu in aceasta cetate pentru a afla aceste informatii care pot sau nu fi adevarate.

Reclame

6 responses

 1. Excelente poze. Astept amanunte…

  6 septembrie 2011 la 21:48

  • Multumesc, data viitoare sper sa am mai mult timp pentru a afla povestile foarte captivante care „zboara” prin cetate 🙂

   6 septembrie 2011 la 22:06

 2. Intradevar este un loc plin de istorie. Din pacate ajung pe acolo numai de 1 Decembrie

  6 septembrie 2011 la 22:33

 3. Poate este si o parte buna a acestui lucru Florin, in felul acesta nu ajunge sa ti se para familiar sai/sau banal, o sa te surprinda la fiecare vizita.

  7 septembrie 2011 la 14:37

 4. Forte frumoase fotografiile, Gabi.
  Vad ca ai avut noroc de data asta si ai reusit sa gasesti biserica deschisa.

  Felicitari!

  11 septembrie 2011 la 19:45

 5. Multumesc, biserica a fost deschisa dar nu am reusit sa o vizitez pe toata un motiv in plus sa revin in acest loc frumos.

  11 septembrie 2011 la 21:01

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s